Oferte, sejururi si vacante Grecia la preturi mici.
Transport autocar Grecia si Bulgaria.

Skiathos si Skopelos

O sa ma refer mai intai la titlul ales, „Skiathos si Skopelos, 2 insule destul de diferite” si-am sa va spun ca:

– Skiathos este o insula turistica, cu hoteluri de 4 si 5 stele si-ntreaga pleiada de functionalitati, desi nu veti gasit aici aquaparkuri sau parcuri de distractii; este o insula mica cu un singur orasel, Skiathos; in rest, hotelurile, restaurantele si plajele sunt insirate pe soseaua insulei; deplasarea e facila cu ajutorul autobuzelor; iar plajele sunt toate la fel, in ciuda clasamentelor existente, si-anume cu nisip foarte fin, apa foarte curata, paturi si umbrele si beach-baruri; nu va asteptati la prea multe alte facilitati; nu gasesti pe fiecare plaja parasailing sau banana.

– Skopelos nu este o insula turistica, este o insula unde predomina proprietatile private si unde este… liniste; si aici exista un singur orasel, Skopelos, care e mai mic decat Skiathos, dar exista un singur autobuz, care parcurge drumul insulei de cel mult 2 ori pe zi; nu veti gasi aproape nicio facilitate de distractie, caci barcile sunt private, la fel ATV-urile; daca nu aveti masina inchiriata nu va veti putea deplasa; exista cateva pensiuni si hoteluri (foarte mici) si cateva restaurante, mai ales in orasel si pe plaje; exista niste sate in jurul plajelor unde predomina populatia locala; in afara de plaja si baie, mancat si odihna, nu prea aveti facilitati de petrecere; plajele sunt cu pietricele sau nisip grosier cu pietricele, dar exista paturi si umbrele

– din Skopelos nu ai facilitati de vizitare a unei alte insule cu posibilitatea de intoarcere in aceeasi zi

– din Skiathos excursiile cu barca sunt de-o zi intreaga, indiferent destinatia

Experienta noastra de exceptie a fost legata de o zi de navigatie cu o barca cu panze. Reusesti sa faci ceea ce fac cei foarte bogati cu barcile private, si-anume sa navighezi in jurul insulelor, descoperind plaje fara acces dinspre uscat, sa faci baie si, mai presus de toate, sa cunosti senzatia primordiala de navigare in liniste, fara zgomotul unui motor. Barcile se-nchiriaza din portul Skiathos, cu capitan. El iti ofera masa de pranz si bauturi. Noi am mers cu Stefanos, de la 2sailing.gr, caruia acum ii purtam respect pentru o zi cum rar poti avea intr-o viata.

sursa

Va asteptam la sediul agentiei Travel for Fun unde veti gasi cele mai bune oferte pentru a vizita cele 2 insule dar si alte destinatii de vis.

Travel with us is more fun!