Oferte, sejururi si vacante Grecia la preturi mici.
Transport autocar Grecia si Bulgaria.

Martisor, Veliko Tarnovo, 03 Martie 2018, Autocar

Veliko Tarnovo

Martisor, Veliko Tarnovo, 03 Martie 2018, Autocar

PLECARE din Bucureşti, din

zona Timpuri Noi, ora 7.30 pe traseul:

 

BASARABOV, unde se vizitează Mănăstirea de Piatră, monument rupestru, în care a vietuit Sfântul Dimitrie cel Nou, patronul spiritual al Bucureştilor, ale cărui moaşte se găsesc la Patriarhie.

 VELIKO TARNOVO este ridicat de-a lungul veacurilor pe un uriaş amfiteatru natural de dealuri, printre care şerpuieşte râul Yantra. Toponimia este dată de cuvântul slav „tern” sau „turn” (tron), care, cu timpul devine Ternov, Tarnov, Tar-nov, Tarnovgrad, Tarnovo, iar mai apoi Veliko Tarnovo, unde veliko înseamnă maret.

Construit strategic, la înăltime, pe vestigiile din Dealul Tsaravets, oraşul devine în 1187 capitala Ţaratului Bulgar. In perioada medievala, oraşul este considerat un al doilea Tarigrad, gratie fortificatiilor si monumentelor care mai dăinuiesc şi astăzi.

Palatul Tarului si Patriarhia Bulgariei au fost asezate pe Dealul Tsaravets, iar casele boierilor si numeroase biserici erau amplasate pe Dealul Trapezitsa. Assenova Mahala, zona locuita de mestesugari, era asezata intre cele doua dealuri, pe când zona negustorilor străini era asezata la sud-est de Turnul Baldwin. Zidurile fortificate ale „orasului interior” protejau Tsarevets si Trapezitsa, iar alte doua cartiere de asemenea fortificate, formau „orasul exterior”.

ARBANASSI, satul de piatra, fondat in secolul al XV-lea, de crestinii veniti aici din sud-vestul Peninsulei Balcanic, reprezentativ pentru stilul de construcţie tradiţional bulgaresc, cu biserici şi case de piatră şi lemn, restaurante cu mâncare tradiţională şi străduţe înguste şi pitoreşti cu magazine de suveniruri.

SOSIREA la Bucureşti va avea loc în aceiaşi zi jurul orelor 21.30 în funcţie de condiţiile de trafic.

 

Pretul este de 100 LEI pentru domni, REDUCERE 20% pentru doamne si domnisoare

Servicii incluse:

  • transportul cu un autocar modern de 3* cu 49 locuri, cu aer condiţionat
  • taxe de drum şi parcarea în oraşe
  • ghid de turism autorizat.

Nu sunt incluse:

  • asigurare de sănătate,
  • masa de pranz (aprox. 10 leva / 5 Euro),
  • cheltuielile personale şi vizitele la obiectivele turistice (Cetatea Tsaravets – 6 leva / aprox 3 Euro studenţi – 2 leva / aprox 1 Euro).

IMPORTANT: Pentru trecerea frontierei este necesară: Cartea de Identitate sau Paşaportul, iar pentru minori: Cartea de Identitate sau Paşaportul, procură pentru însoţitor, dacă minorul nu este însoţit de ambii părinţi, precum şi cazier pentru însoţitorul care nu este părintele minorului.

Lasa un comentariu

Adauga un mesaj

Adresa ta de email nu va fi publicată


*